Nöjda kunder

Exempel på företag och organisationer som vi har glädjen att samarbeta med..

Apoteksgruppen

Arbetsplatser, konferens och personalrum.

Arcus

Möblering av 12 stycken kontor på olika orter i Sverige.

Atrium Ljungberg

Möblering av visningslokaler.

Bits Data

Under sommaren 2018 flyttade Bits Data (leverantör av IT tjänster med bl.a. Scania och VW som kunder) till nya lokaler med ljusa, öppna ytor i två plan i Moraberg, Södertälje.

Utgångspunkten var att så långt som möjligt inreda med återanvända kontorsmöbler. RP kom tidigt in i projektet och har varit delaktiga i allt från inredningen till själva flytten. Hos Bits Data hjälpte vi bland annat till med att inreda de öppna kontorslandskapen med skrivbord, bordsskärmar, arbetsstolar och förvaring. 

RP ansvarade för hela kedjan, från flytt till färdig montering av möbler och övrig inredning.

Bolits nya huvudkontor

”Det ligger i min personliga övertygelse att vi som enskilda individer, tillsammans, skapar vår framtid och framgång genom att ta ansvar för miljö och medmänniskor”.  
Tomas Fritzon, VD på Bolist AB

Bolist är inne i en expansiv fas och behövde större och mer ändamålsenliga lokaler. Valet blev ljusa och fräscha lokaler invid Bromma Flygplats. 

”Valet av RP blev naturligt då vi trodde på att RP kunde ge oss den hjälp och leveranssäkerhet som vi värdesätter. I detta har Lars löpande, på ett utmärkt sätt, hjälpt oss med planering och inredning. RP’s montagepersonal håller likaså de en hög servicenivå och har allt igenom varit mycket hjälpsamma. Flytt och avveckling av vårt kontor i Solna sköttes mycket smidigt – helt och hållet signerat RP.” säger Tomas Fritzon/VD. 

Det som började med möte om inköp av arbetsbord och stolar utvecklades till inredning av hela lokalen. Utöver möbler inreddes även lokalerna med gardiner, mattor, frostfilm till glaspartier i konferensrum och solfilm till fönster. Till och med slutstädningen av gamla lokalen ombesörjdes!

Lönsamhet handlar inte enbart om ekonomisk vinst, utan kopplas även starkt samman med att ta ansvar för både personal och miljö!

Gnesta kommun

Avtalsleverantör.

Humlegården

Möblering av visningslokaler.

Incoord skapar framtidens hus

När Incoord startade 1983 var de fem medarbetare. Idag är de mer än 100 medarbetare så en flytt av kontoret till nya, fräscha och mer ändamålsenliga lokaler på Vendevägen i Danderyd var nödvändig.

”För att minimera miljöpåverkan så var utgångspunkten ett cirkulärt tänk och hållbara återanvända möbler ett självklart val. Även mattorna i kontorsytorna är Cradle 2 Cradle certifierade.” säger Tore Strandgård, VD på Incoord.

I ett öppet och inbjudande kontor i två plan skapades ett 70-tal miljövänliga arbetsplatser. Återanvända el-stativ, ergonomiska arbetsstolar från Kinnarps försedda med nytt tyg och förvaringar som lackats i olika kulörer, allt för att skapa en kreativ arbetsmiljö på kontoret. Utspritt i lokalen ligger ett flertal konferens/mötesrum, alla med sin egen personlig prägel.  

”Vi försöker leva som vi lär och ser att cirkulär ekonomi möjliggör ett hållbart samhälle utan att kompromissa med ekonomisk lönsamhet och livskvalitet. Valet av hållbar inredning på kontoret är en viktig ståndpunkt. Eftersom RP är bredast inom det ledet var valet lätt när det gällde lämplig samarbetspartner. Att RP dessutom är både ISO 9001 & ISO 14001 certifierade visar att dom arbetar lika seriöst som vi” säger Tore.

I samarbete med flyttfirman Relokator avvecklades det gamla kontoret. Stor hänsyn togs för att återbruka så mycket som möjligt av befintligt inredningen och miljösortera resten. Kort sagt ett lyckat samarbete mellan två miljöengagerade företag.

Länsförsäkringar

Möblering av kontor och konferensrum.

Miroi

RP har möblerat samtliga kontor, utspritt över 60 orter i Sverige, genom uthyrning.

Nacka kommun

Kontors­ och personalmöbler.

Nordic Edge

Nordic Edge är en innovativ leverantör av produkter inom säker åtkomst och identitetshantering.

Nordic Edge är en leverantör som följer den snabba IT-utvecklingen och med produkterna kan kunderna ta del av fördelarna med den senaste teknologin, vilket ger kunderna långsiktigt lönsamma och effektiva produkter. Nordic Edge produkter är i grunden plattformsoberoende, bygger på öppna standarder och är enkla att integrera med befintlig infrastruktur.

RP och Nordic Edge stiftade bekantskap första gången i början av 2010. Då gällde det kompletteringar till kontoret. Vi upplever RP som smidiga, lyhörda och service minded. Så valet  var enkelt när vi skulle flytta ur våra då för trånga lokaler i början av 2011; säger Jeanette på Nordic Edge. RPs helhetslösning som innefattar inplanering av befintliga möbler, omhändertagande av övertaliga möbler, kompletteringar av nya möbler samt flytt gjorde att bytet av lokal gick snabbt och smidigt.

Nordic Edge

Nyköpings kommun

Avtalsleverantör.

Océ

Omstruktureringar, möbleringar och flytt.

Oxelösund kommun

Avtalsleverantör.

Parker – Olear

Flytt, möblering och återanvändning av gamla möbler.

Polisen

Möblering av arbetsplatser, personal och konferensrum.

Projekt tvärbanans utbyggnad

Fram till 2030 växer Stockholms befolkning med 500000 invånare. Det ställer krav på kollektivtrafiken och möjligheterna att resa smart – både för människor och för miljön. En viktig del av det smarta resandet står Tvärbanan för.

Projektkontoret valde att köpa begagnade kontorsmöbler för ekonomin och miljöns sak. Kravet var att ta fram en trivsam och ergonomisk riktig arbetsplats med stora skrivbord för att få plats med ritningar. Ett problem var även det långsmala lokalen som resulterade i att det blev mycket spring förbi arbetsplatserna. RP löste detta genom att placera lite högre förvaringar ut mot lokalen för att skärma av skrivborden men samtidigt behålla den öppna miljön. Bilden föreställer lunch- och fikarummet.

SL

Möblering och komplettering av företagets kontor i och utanför Stockholm.

Södertälje kommun

Ramavtal för begagnade kontorsmöbler.

Teliasonera

Magasinering av inventarier, registrerat i databas. Om­strukturering, möbleringar och avveckling. Framtagan­de av egen möbelserie.

Ticket

Arbetsplatser och miljömöbler.

Tieto

Avveckling av 1200 arbetsplatser i Älvsjö och Kista. Det mesta av möblerna gick till återanvändning hos RP:s kunder.

Trosa kommun

Avtalsleverantör.

Vasakronan

Avveckling och möblering för hyresgästs räkning. Möblering av visningslokal.

Vattenfall

Avveckling av ca 2000 arbetsplatser. Det mesta åter­ användes av svenska företag genom RP:s försorg, en del skänktes bort till skolor och föreningar och av det som blev kvar transporterades det allra mesta till Baltikum för återanvändning.

Work for you

Möblering av 45 kontor på olika orter i Sverige.

15585

Du missar väl inget?

Är du intresserad av att spara pengar och minska miljöbelastningen? Anmäl dig till vårt trevliga nyhetsbrev!

15856