Renoverade kontorsmöbler. Boka en GRATIS konsultation med våra experter.

Ahlsell Norrköping, ett hållbart helhetskoncept

I april 2020 flyttade Ahlsell in i sina nya lokaler på Kiselgatan 33 i Norrköping

Den nya anläggningen i Norrköping är på över 5 000 kvm och därmed en av Ahlsells största i Sverige. Förutom den stora butiken så inrymmer lokalerna också en avdelning för godshantering samt kontor för cirka 60 säljare. Sammanlagt har Ahlsell över 240 butiker i Norden.

Norrköping befinner sig i en spännande och expansiv fas. Staden växer, näringslivet utvecklas, och stora samhällsbyggnadsprojekt planeras. Norrköping har tillsammans med Linköping och övriga omkringliggande kommuner förutsättningar för en stark tillväxt framöver. ”För att kunna möta våra kunder och deras behov på bästa sätt i framtiden är det en självklarhet för Ahlsell att stärka vår lokala närvaro och satsa ytterligare resurser på en ort som Norrköping”, säger Claes Seldeby, VD för Ahlsell Sverige AB.

Välkommen till Ahlsell Norrköpings nya lokaler på Kiselgatan 33.

Projektet

RP och Ahlsell gick in i projektet kring möblering med utgångspunkten att hitta ett så hållbart slutresultat som möjligt. Målsättningen var att så stor del som möjligt av möblerna skulle vara återanvända men utan att det fick påverka det visuella slutresultatet.

Med andra ord återanvända möbler på så många positioner som det går, för att sedan komplettera med nya möbler som sista utväg. Utöver det så skall RP även leverera gardiner och återanvända företagsväxter som komplettering till möblerna för att på så sätt vara med i utformningen av hela kontoret.

”När vi står inför en stor flytt och vi ska köpa in möbler till 60 arbetsplatser, 4 konferensrum, 1 stor utbildningssal, 5 tysta rum och en stor matsal för personalen, vill vi självklart göra en så liten miljöpåverkan som möjligt. Vårt samhälle har idag en slit och släng-kultur som jag personligen inte riktigt gillar,  så att kunna göra detta och bidra till att möbler får nytt liv igen, att vi påverkar miljön mindre och att vi dessutom minskar kostnaderna känns fantastiskt roligt och viktigt säger Bonnie Lind, projektledare för kontorsflytten på Ahlsell Norrköping.”

”Efter vårt inledande möte hos RP i Linköping och efter att ha fått se deras verksamhet och produktion så kände vi oss verkligen övertygade om att vi skulle ro projektet i hamn, fortsätter Bonnie.”

Planeringen kring inredningen pågick löpande i ungefär en månads tid tills båda parter kände att vi landat rätt.

Under en tvåveckorsperiod i mars 2020 så genomfördes sedan leveransen av möbler och inredning. Därefter genomfördes mindre löpande kompletteringar under de närmsta veckorna för att sedan stå helt klart inför invigningen i april 2020.


Två av arbetsplatserna i det stora kontorslandskapet.

Arbetsplatser

Totalt över 60 arbetsplatser fördelat mellan stort kontorslandskap och mellanstora kontor.

Här togs ett aktivt val att vi skulle välja neutrala kulörer på möblerna för att istället kunna komplettera med färg i form av Ahlsells egna företagsfärger.  Det bidrar till att lyfta fram kommunikationen från Ahlsells utarbetade budskapsplattform.

Varje arbetsplats består av en större bakomförvaring med garderobsdel från Martela.

Höj och sänkbara stativ med bordsskiva i laminat som matchar förvaringen.

Ergonomiska arbetsstolar och bordsskärmar som klätts om i tyget Camira Solace i samråd med Ahlsell.

På samtliga arbetsplatser så finns det toolbar-skenor monterade på bordsskärmarna med gasreglerade monitorarmar för att enkelt kunna individanpassa respektive arbetsplats på bästa möjliga sätt.


Skvallertorget

Personalmatsalen ligger i anslutning till det stora kontorslandskapet på det övre planet.

Här har fokus legat på att skapa en lugn och avslappnande miljö för personalen att äta och varva ner i. Tanken är att man skall ”komma bort” från arbetsplatsen under lunchen eller rasten genom att färger och materialval skiljer sig från övriga kontorsytor.

Här har vi valt att arbeta med mycket grönt i både gardiner och möbler tillsammans med en växtvägg för extra effekt. Övriga möbler i jordfärgade kulörer och med bordsskivor i ask.

Matsalen ”Skvallertorget” ger ett härligt och lugnt intryck där personalen trivs.

Hörsalen är en ljus utbildningssal där möblerna ger möjlighet att variera möbleringen snabbt och enkelt.

Hörsalen

Vid stora möten och utbildningstillfällen så är den stora utbildningssalen för 32 personer den centrala mötesplatsen för personal och samarbetspartners. Möbleringen med utbildningsbord gör att salen enkelt kan anpassas för olika typer av mötessittning.

Som stol valde vi en riktig klassiker i Lammhults Spira. Hög komfort tillsammans med snygg design gjorde Spira till det självklara valet.


Ahltanen

Med överblick ut över butiken så blir loungen på övervåningen en naturlig mötesplats för snabba möten eller kanske en kopp kaffe med kollegorna.

Här sitter man bekvämt i loungegrupper från Four Design samtidigt som man lätt kan följa all liv och rörelse i butiken. Ytan kan även nyttjas som paus-yta vid konferenser i den intilliggande Utbildningssalen.

På Ahltanen kan du njuta av en god kopp kaffe medan du väntar på din säljare eller har paus från din utbildning i Hörsalen.

Här sitter du bra vid en kreativ arbetsplats mitt i kontorslandskapet.

Touch-down arbetsplats

Många av Ahlsells anställda rör sig mellan de olika butikerna i regionen och här erbjuds då en touch-down arbetsplats för att snabbt kunna slå sig ner och logga in med sin laptop. De nyss omklädda barpallarna från Materia erbjuder hög komfort och möjlighet till omväxlande sittande.


Spårvagnen

Ibland kommer man i lägen då man vill kunna sitta ostört och arbeta. Den här arbetsplatsen har samma ergonomiska förutsättningar som de ordinarie arbetsplatserna med bra arbetsstol och höj- och sänkbart skrivbord. Skillnaden är att här finns det möjlighet att stänga in sig för att kunna arbeta koncentrerat och effektivt. Ett viktigt inslag i dagens i övrigt väldigt öppna kontorsmiljöer.

Med två bokningsbara kontorsplatser – Spårvagen och Strykjärnet – har personalen möjlighet att ”låsa in sig” och jobba helt ostört.

I Industrilandskapet finns det plats för 10 personer med senaste konferenstekniken.

Industrilandskapet

I det här mötesrummet var önskemålet extra hög klass och design på möblerna. Ett rum för bland annat representation med överblick ut över verksamheten.

Bordet är byggt av en måttbeställd konferensbordsskiva med återanvänt kromat underrede och stolarna är av modellen Flex (High) från Skandiform.


Flygeln

Vad skulle kunna spegla ett projekt med återanvändning samtidigt som det återkopplar till vad Ahlsell arbetar med i det dagliga arbetet?

Svaret blev ett riktigt häftigt konferensbord byggt av en kabeltrumma. Till det valde vi konferensstolen Adam från Materia, perfekt med möjlighet att anpassa sitthöjden efter de olika användarna.

I Flygeln hittar vi det runda egenhändigt skapade konferensbordet av en kabeltrumma ifrån Ahlsells bakgård.

Avvecklingsprojekt av Ahlsells gamla kontor

Efter genomförd flytt så ansvarade RP även för avveckling och hantering av samtliga möbler på Ahlsells gamla kontor.  Dessa möbler sorterades och fördelades ut genom att en del togs om hand av RP själva, vissa delar skänktes bort samt en viss del som gick till deponi.

Kommentar kring kundcaset

”Hållbarhet är en viktig fråga för Ahlsell och i Ahlsells hållbarhetsstrategi har vi fyra fokusområden, Ansvarsfulla inköp, Innovation & Samarbete, Minskad miljöpåverkan och Hälsa & Säkerhet.

Tillsammans med RP Linköping uppfyller vi samtliga fyra fokusområden. Vi tar ansvar för våra inköp, istället för att köpa in nya möbler att fylla våra nya lokaler med så inreder vi hela kontorsdelen med återbrukade möbler så långt det är möjligt. Vårt samarbete med RP gör det möjligt för oss att minska vår miljöpåverkan och vi kan inreda med ergonomiska möbler och bidra till en hållbar hälsa hos våra medarbetare.”


Uppdragsgivare: Ahlsell

Om uppdragsgivaren: Ahlsells unika kunderbjudande ger professionella användare tillgång till ett omfattande utbud av produkter och relaterade tjänster inom vatten & avlopp, värme & sanitet, ventilation, isolering, el, kyl, bygg, fastighet, industri, verktyg & maskiner samt förnödenheter och personlig skyddsutrustning.  Ahlsell omsätter cirka 31 miljarder SEK och finns i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland, Polen och Ryssland.

Ort: Norrköping

År: 2020

Yta: 5 000 Kvm


Bilder

15585

Du missar väl inget?

Är du intresserad av att spara pengar och minska miljöbelastningen? Anmäl dig till vårt trevliga nyhetsbrev!

15856

Loading...

Cart saved!

Copy link

View all saved carts in My Account

Error!