Sedan 2016 har RP hjälpt det unga och nytänkande företaget Zound Industries med återanvänd kontorsinredning. Företaget växer snabbt och behöver på kort tid kunna ställa i ordning nya arbetsplatser. 

Det har vi löst genom att alltid ha ett lager med bordsskivor, återanvända stativ, omklädda bordsskärmar och arbetsstolar i Zound Industries egen kulör i våra lager, så att vi snabbt kan möta kundens behov.

”Det finns egentligen tre skäl till att vi väljer återanvända möbler istället för nya. Självklart för att det är mer ekonomiskt, men också för att det är mindre miljöpåverkande – det känns ju bra att slippa skeppa saker från andra sidan jordklotet. Sedan är det såklart för designen. Med använda grejer får man ju en helt annan känsla än med nya. Det blir helt enkelt både hemtrevligare och mysigare”, säger Yandeh Granström Njie, People Experience Manager/Office Manager på Zound Industries.

Det var i samband med att Zound Industries utökade från ett till tre våningsplan som de bad oss på RP om hjälp att inreda vinden – som de valt att kalla Penthouse. 

”Vi har konstant brist på rum där man kan ta spontanmöten, samtidigt som vi har behov av en större samlingslokal. Vinden är ju så fin, stor och öppen, men med en utmaning ljudmässigt. Och vi ville undvika att bygga en massa boxar överallt”, säger Yandeh.

”En viktig del av uppdraget var att skapa en inbjudande samlingsyta för interna spontanmöten som samtidigt skulle ge möjligheten för de anställda att jobba ostört i en avslappnad miljö.

En av utmaningarna var att hitta en lösning som skulle skapa små arbetsytor utan att förlora det öppna och luftiga intrycket. En annan var att rummet var ganska komplicerat, med många vinklar och takkupor. För att behålla rymden och den unika karaktären måttanpassade vi mycket av inredningen. Vi använde dessutom färgglada ljudabsorbenter och mindre men funktionella telefonsoffor för att skapa mindre rum i rummet”, säger Hanna Salcin, inredningskonsult och projektansvarig på RP.

Den nya våningen har blivit väldigt uppskattad och används dagligen till det som var tänkt – men även mer än så. Utöver spontana Skype-möten och lunchyoga är Penthouse även förstahandsvalet när det kommer till aw:s, avtackningar och födelsedagsfirande.

Ida

Ida Fritzdorf, hållbar inredningskonsult

Låt oss hjälpa dig!

Återbrukad kontorsinredning sparar både miljö och pengar. Men ibland kan det vara svårt att hitta just den där produkten eller lösningen du letar efter. Vi hjälper dig gärna! Helt utan kostnad.

Per-Arne

Per-Arne Andersson, hållbar inredningskonsult

Låt oss hjälpa dig!

Återbrukad kontorsinredning sparar både miljö och pengar. Men ibland kan det vara svårt att hitta just den där produkten eller lösningen du letar efter. Vi hjälper dig gärna! Helt utan kostnad.

Lösningar/nöjda kunderVarukorg
15585

Du missar väl inget?

Är du intresserad av att spara pengar och minska miljöbelastningen? Anmäl dig till vårt trevliga nyhetsbrev!

15856