Renoverade kontorsmöbler. Boka en GRATIS konsultation med våra experter.

Home » Nyheter » RP och redesign hos Office Recycling

RP och redesign hos Office Recycling

I nya fräscha lokaler hos Office Recycling är inredningen redesignad, återanvänd och miljövänlig. Vi träffades där tillsammans med formgivaren och sömmerskan av den stora, upcyclade och iögonfallande soffa, Blue Lagun.

Hos Office Recycling andas lokalen och medarbetarna av ett hållbart tänk. När de nyligen flyttade till nytt kontor föll valet av golv på ett miljövänligt och PVC-fritt plastgolv gjort av ricinolja, samt en textil matta som är återbrukad av gamla fiskenät, så kallade spöknät. Hållbara och väl genomtänkta val från golv till tak.

Office Recycling levererar Sveriges enda fossilfria återvinningslösning för kontor. De hanterar återvinning av allt från sekretessmaterial, papper och elektronik till grovsopor och plast. Detta görs i egendesignade och snygga miljörör.

– Det här gör vi utan att det är dyrare, berättar Marcello Longo ekonomichef på Office Recycling. Annars är man van vid att till exempel ekologisk mjölk är dyrare men här kan kunderna handla helt fossilfritt, utan att det kostar mer. 

Världens mest fantastiska soffa
Valet av inredning skulle självklart även det gå i samma hållbara linje. Arbetsplatserna, soffborden samt konferensborden levererades därför återanvända av Fredric Magnusson på RP Stockholm. Vid ett senare besök i RPs showroom i Nacka föll Office Recycling direkt för den stora och redesignade soffan under arbetsnamnet ”Blue Lagun”. 

– Världens mest fantastiska soffa, säger Philip Eklöf, VD på Office Recycling, och tillägger att alla som kommer hit uttrycker WOW!

Vi besöker Office Recyclings kontor tillsammans med soffans designer Marie-Louise Hellgren och sömmerskan Birgitta Karlsson. De har tillsammans förvandlat den från en tung och svart manchesterklädsel till den blåa lagun och känsla av Söderhavet som Marie-Louise ville återskapa efter en resa dit.

Baklänges-design med känsla
Marie-Louise Hellgren är en mångsidig möbeldesigner med hållbarhet som ledord och är en av banbrytarna inom Upcycling i Sverige. Hon formger med känsla och börjar sitt skapande på soptippen. Designen blir beroende av vilket tyg som hamnat i soporna hos textilfabrikerna, vilken färg och mängd tyg som finns samt vilka möbler vi på RP har inne. Genom att se möjligheter där andra ser skräp sker designprocessen på så vis i omvänd ordning. Åt oss på RP har hon redesignat möbler genom textilspill sedan 2013.

– Det här är min scarfs, säger Marie Louise och håller upp en av kuddarna i soffan.  Jag var inte helt nöjd med färgsättningen, det var någonting som saknades och så hade jag på mig den här scarfen och tänkte att den blir perfekt, fortsätter hon. Som den sista klicken som gör resultatet så bra, fyller Philip i förstående. 

Att alla inblandade parter i denna hållbara inredningsresa möttes; design och produktion, inredare, leverantör och kund, genererade många passionerade samtal och kreativa historier. Och med det gemensamma och brinnande intresset för miljön konstateras unisont att hållbarhet är framtiden.

15585

Du missar väl inget?

Är du intresserad av att spara pengar och minska miljöbelastningen? Anmäl dig till vårt trevliga nyhetsbrev!

15856