Renoverade kontorsmöbler. Boka en GRATIS konsultation med våra experter.

Här får uttjänta möbler nytt liv

När kontorsmöbler har gjort sitt så har det hittills varit vanligt att slänga dem. I Linköping finns sedan i mars ett företag som tar hand om sådana möbler, gör i ordning dem och säljer till ny användare.

– Det är ett enormt svinn av möbler i dag. Att återanvända dem är en viktig miljöaspekt, påpekar Christoffer Thorell, säljare på RP Kontorsmöbler. Företaget har funnits i tio år och finns sedan tidigare i Stockholm och Södertälje och nu också i Linköping. I dagsläget är man på en tillfällig plats i den östgötska metropolen. – Vi planerar för större lokaler nästa år där vi kan kombinera lager och ett showroom och en butik. Vi vill vara i Tornby och ha en yta på 500-1 000 kvadratmeter, förklarar David Magnusson, verksamhetsansvarig.

Begagnat pris

RP Kontorsmöbler ser till att begagnade möbler får nytt liv. Man rengör möbler, klär om, reparerar, byter ut  delar. Det är allt från skrivbord till kontorsstolar, soffor och konferensmöbler. – Har en stol ett trasigt armstöd så reparerar vi och gör den användbar igen. Har ett gammalt skrivbord en utsliten skiva så byter vi den. Med ny skiva ser det nytt ut, förklarar David. En specialitet är att få begagnade möbler att se nya och attraktiva ut.  Efter behandling hos möbelföretaget så är möblerna fräscha och presentabla. – Kunden upplever inte att de möbler vi säljer är begagnade. Det enda som upplevs som begagnat är priset, säger David med ett leende. Inom nischen återanvändning av möbler är uppgifterna många och varierande. – Vi löser möbelproblem åt kunderna, stora som små. Om exempelvis ett företag ska flytta så kan vi ta hand om de möbler som de tänkt kasta. Deras flytt blir billigare samtidigt som vi gör i ordning möblerna till en annan kund och gör en miljöinsats, konstaterar David. 

Gillar jobbet

David och Christoffer har flera metoder för att hitta möbelsugna köpare. De är med på mässor, andra kunder  rekommenderar dem och de kontaktar själva potentiella kunder, till exempel företag som byter lokaler som ofta behöver ”nya” möbler. – Företag vet vad man brukar betala och vi ligger generellt sett mycket lägre än de priserna. Här får de kvalitetsmöbler till halva priset, berättar David. – Nya och små företag har oftast ingen stor budget och om de köper möbler hos oss så slipper de halva investeringen eller så kan de köpa mer än de tänkt från början, inflikar Christoffer. David har arbetat med möbler sedan 14 års ålder, i början i familjeföretaget. Christoffer är ny branschen men har rutin från försäljning. De sköter både kontorsjobb och reparerar och renoverar. – Ibland hyr vi in extrapersonal vid montering men det är roligt att kunna göra allt, tycker David och får medhåll av Christoffer. – Jag lär mig varje dag, det är extremt kul med möbler, klargör han.

Ur Linköpingsposten av Leif Larsson

15585

Du missar väl inget?

Är du intresserad av att spara pengar och minska miljöbelastningen? Anmäl dig till vårt trevliga nyhetsbrev!

15856