Renoverade kontorsmöbler. Boka en GRATIS konsultation med våra experter.

Enkla knep för den perfekta hemmakontorsmiljön

I corona-tiderna är vi många som just nu tvingas att jobba hemifrån. Ingen av oss vet hur länge det kommer att vara och det kan kännas lite besvärligt.

Det har dock sina fördelar – Du slipper pendla, kan lyssna på musik utan hörlurar och behöver inte ens ta av dig morgontofflorna inför veckomötet. Jobba när, var och hur du vill! Låter som rena drömmen, eller hur? Riktigt så enkelt är det inte alla gånger.

Som distansarbetare finns det några saker att tänka på för att kunna jobba på ett långsiktigt hållbart sätt. Låt oss berätta om några av de vanligaste misstagen man kan begå som distansarbetare, hur man undviker dem och visa vägen till det perfekta hemmakontoret!

Ta även en titt på vårt generösa erbjudande att hyra ett ergonomiskt skrivbord för bara 100kr i månaden eller en kontorsstol för bara 150kr i månaden.

Se till att du sitter bekvämt


En av nackdelarna med distansarbete är att många saknar en ergonomisk arbetsyta i hemmet. Timme efter timme med datorn på köksbordet eller i soffan leder snabbt till ryggont och muskelvärk.

Med ett proffsigt skrivbord och en bekväm kontorsstol i hemmet undviker du att få ont i onödan. Din rygg kommer att tacka dig! Hör av dig till oss via vårt formulär om du vill ta del av vårt prisvärda erbjudande.

”Treat it like a real job”


Utan kollegor och chefer i närheten är det lätt hänt att man tappar fokus och tillåter sig själv att bli lite latare än vanligt. När man sitter med sin laptop i fåtöljen iförd pyjamas känns det inte riktigt som att man ”är på jobbet” och det kan påverka hur seriöst man arbetar.

För att undvika att trilla i denna fälla är det viktigt att ha rutiner precis som under en vanlig dag på kontoret. Några bra tips är att ställa klockan tidigt, ta på dig dina arbetskläder och sätta dig vid ett bra skrivbord långt borta från distraktioner. Rutiner är extra viktiga nu när chefen inte kollar – ”Treat it like a real job!

Ta pauser och rör på kroppen


Nu när du jobbar hemifrån har du inte några kollegor att stå och prata med vid kaffemaskinen eller att gå ut på lunchrestaurangen med. Man kan lätt spendera en hel dag framför datorn utan att någonsin ens ha lämnat rummet. Sådant är inte bra för vare sig den fysiska eller mentala hälsan.

Om du inte tar regelbundna pauser och går ut i friska luften kommer du till sist börja känna dig ensam, trött och instängd. Ta en liten bensträckare utomhus med jämna mellanrum så kommer du att tänka klarare och orka med hela dagen utan att säcka ihop.

Bestäm dina arbetstimmar i förväg


Nu när coronaviruset har ställt in allt ifrån fotbollsmatcher och konserter till barnens pianolektioner, samtidigt som vi råds stanna hemma så mycket som möjligt, börjar gränsen mellan jobb och fritid nästan att suddas ut. Det kan innebära att du jobbar mycket längre än vanligt och aldrig riktigt släpper tankarna på arbetet.

Att dra gränsen mellan jobb och privatliv är såklart mycket enklare när man sitter på ett kontor, men genom att utse en bestämd tid och plats i ditt hem för arbete kan du skapa en bättre balans i din vardag. Det är viktigare nu än någonsin för att inte ta värdefull tid ifrån vänner och familj. Ett bra tips är att du hyr ett hemmakontor från oss som blir din dedikerade arbetsyta.

Gilla inte läget – älska det!


Vi vet inte hur lång tid det tar innan våra liv återgår till det normala igen. Många saknar kontoret med kollegorna, kunderna och fikarummet. Men vi sitter alla i samma båt just nu så det finns ingen mening med att fastna i de tankarna. Istället behöver vi fundera på hur vi kan göra situationen så bra som möjlig.

Med några små enkla detaljer kan man förbättra sin arbetsmiljö märkbart. Hyr ett ergonomiskt skrivbord och kontorsstol från oss på RP, placera arbetsytan nära ett fönster med bra ljusinsläpp om du kan och köp en fin krukväxt och ställ på skrivbordet. Nu handlar det om att gilla läget och göra sig bekväm tills krisen är över. Och vem vet, kanske trivs du så bra att hemmakontoret får stanna kvar lite längre?

Bli en hållbar distansarbetare – hyr vårt ergonomiska hemmakontor!


Ja, jag är intresserad av att hyra skrivbord och/eller stol till RP:s kampanjpris (100 kr + moms per skrivbord, 150 kr + moms per arbetsstol, 300 kr + moms per höj- och sänkbart skrivbord per månad).
Fast pris för leverans: 200 kr inom Stockholms stad. Bor du någon annanstans i landet? Inga problem! Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snart med besked om fraktkostnad.


15585

Du missar väl inget?

Är du intresserad av att spara pengar och minska miljöbelastningen? Anmäl dig till vårt trevliga nyhetsbrev!

15856