Renoverade kontorsmöbler. Boka en GRATIS konsultation med våra experter.

RP ger hjältarna på Älvsjömässan en hjälpande hand

För bara några veckor sedan var Älvsjömässan synonymt med science-fictionmässor, fitnesstävlingar, ungt företagande och båtutställningar. Ingen associerade nog mässgolvet med Sveriges största fältsjukhus, men på bara några veckor har Region Stockholm och Försvarsmakten lyckats omvandla Älvsjömässan till just detta.

I skrivande stund har inga patienter tagits emot, men de senaste veckorna har coronaviruset fortsatt att spridas snabbt. Fältsjukhuset kommer snart att spela en viktig roll i att hjälpa den redan tungt belastade sjukvården i Stockholm.

Även om de ca 30 vårdplatserna ännu inte har tagits i bruk kräver projektet hårt tidspressat arbete för att kunna ta emot coronasmittade patienter på mycket kort varsel – på ett tryggt och säkert sätt.

Det är ett gäng riktiga hjältar som just nu sliter dag och natt med att färdigställa fältsjukhuset – utan att ha någonstans att sätta sig ner med en kopp kaffe eller sova ett par timmar mellan dom hårda arbetspassen.

Om inte räddningspersonalen håller sig friska och utvilade står vi utan skydd mot coronaviruset och det fick oss att tänka till.

Personalen på fältsjukhuset har kanske Sveriges viktigaste jobb just nu och vi på RP ville därför på vårt eget sätt hjälpa dem att hålla moralen uppe.

På ett litet kick trollade vi fram soffor, fåtöljer, förvaring och bord. När RP-lastbilen anlände Älvsjömässans Östra entré möttes vår chaufför av ett stort antal militärer och ambulansförare med stora leenden.

Vi hoppas att denna lilla symbol av vår uppskattning ska komma att skänka våra hjältar på Älvsjömässan en stunds vila och avkoppling i deras livsviktiga arbete!

15585

Du missar väl inget?

Är du intresserad av att spara pengar och minska miljöbelastningen? Anmäl dig till vårt trevliga nyhetsbrev!

15856