Renoverade kontorsmöbler. Boka en GRATIS konsultation med våra experter.

Hållbar hållplats Uppsala

I dag var morgonrusningen lite trevligare än vanligt för uppsalaborna. RP och formgivaren Marie-Louise Hellgren har nämligen under natten klätt om bussbänkar med specialdesignade sittdynor i skinn på fem busshållplatser runtom i Uppsala. Syftet är att uppmärksamma resenärerna på resursslöseriet på svenska företag.

RP, som till vardags levererar hållbar kontorsinredning, har upcyclat fem av UL:s busshållplatser. Det är hållplatserna vid Resecentrum, Stadshuset, Fyristorg, Slottsbacken och Sciencepark som fått ett välbehövligt lyft, med nya bänköverdrag av återvunnet läder.

­ – Vi är glada att kunna ge busshållplatserna och resenärerna såväl lite extra omtanke, som en tankeställare. Vanligtvis är det ju kontorsinredning som vi på RP designar om och rustar upp, men även busshållplatsens bästföredatum går ju att förlänga genom redesign, säger Andreas Andersson, VD för RP.

RP hjälper företag med hållbara helhetslösningar för kontorsinredning och minskar därmed slöseriet som sker på svenska företag. Det kan handla om att ge bordet en ny modern skiva eller att klä om en stol som blivit sliten. Som en del i arbetet med att förnya och förlänga livet på kontorsinredning samarbetar RP med möbeldesigners och inredare. Marie-Louise Hellgren är sedan många år specialiserad inom redesign och upcycling och har tillsammans med RP designat de hållbara hållplatserna.

– Jag blev oerhört glad när RP kontaktade mig med den här idén kring att skapa Hållbara Hållplatser. RP och jag har samma filosofi kring hållbarhet, idag slänger vi väldigt mycket inredning som med enkla medel kan återanvändas. För bussbänkarna har jag använt mig av spillmaterial i läder, så överdragen belastar inte miljön alls, säger formgivaren Marie-Louise Hellgren.

Andreas och Marie-Louise GLÄNSER i P4 Uppland morgonradio (livesändes) imorse.

SVT – De pimpade hållplatser under natten

15585

Du missar väl inget?

Är du intresserad av att spara pengar och minska miljöbelastningen? Anmäl dig till vårt trevliga nyhetsbrev!

15856